,

Farve laser printer eller blækprinter (inkjet)? – 5 ting du skal overveje

laser-or-inkjet

Farve laserprintere og inkjet-printere (kaldes også blækprintere) har begge funktioner, der gør dem ønskelige for hjemmet eller på kontoret, men der er et par punkter, du bør overveje, før du køber en. Mens prisen kan være en stor faktor, kan udskriftskvaliteten og hastigheden også være vigtigt. Laserprintere har en tendens til at være større end blækprintere, så der kan også være noget om snakken dér i din beslutning. Også, hvis printeren er til dit kontor, kan du ønsker, printeren skal have netværks muligheder. Alle disse punkter bør overvejes, før de køber en farve laser eller inkjet printer.

Omkostninger

Blæprintere (inkjet) er langt den mindst dyre at købe og vedligeholde i forhold til en farve laser printer. Inkjet blækpatroner er meget billigere end laser toner, når man kigger på farvelaserprintere brug. Hvis du planlægger at bruge din printer til en række af tekst, fotos og grafik prints vil en inkjet printer koste dig halvt så meget som det samme print job fra en farvelaserprinter.
Men vent… Der er stadig mere om snakken.

Udskriftskvaliteten

Opløsningen af ​​farve laser printer er langt bedre end en inkjet. En inkjet printer bruger et printhoved, der indeholder bittesmå dyser, der sprøjter blæk ud på papiret i en prik formular. Mængden af ​​dyser på printhovedet bestemmer, hvor tæt prikker udskrives sammen giver dig en højere opløsning med en højere dyse tæller. Farvelaserprinter bruger toner og en tromle til at rulle på en højere opløsning og mere holdbare print. Farvelaserprintere kan også bruge nogen form for trykning papir i modsætning til inkjet printer kræver inkjet-papir alene.

Heraf vil udskriftskvaliteten hos laserprintere være en stor fordel.

Hastighed

Hvis hastigheden er din største bekymring så farvelaserprinter det rigtige valg for dig. Selv den billigste farve laser printer kan udskrive 10 – 15 sider pr minut, mens den dyreste blækprinter printer ikke kan holde med denne hastighed. Hvis du vælger en printer til kontoret, og det bruges til højforbrug af dokument udskrivning så er farvelaserprinter kan være den bedste løsning.
De er designet til brug med høj volumen og tonerpatronen varer længere end en inkjet patron.

Plads

Blækprintere kommer i mange forskellige størrelser og fylder meget lidt plads i dit arbejdsområde (tag det dog ikke forgivet). Dette er hvad der gør dem så populære for personlige printere på arbejdet og derhjemme. Farvelaserprintere er meget større og fylder mere. Det betyder dog ikke du ikke kan finde farve laser printere som er gode og kompakte – tværtimod er det pladsforbrug man mere og mere fokusere på.

Netværksmuligheder

Farvelaserprintere kommer generelt kommer med trådløse faciliteter til at oprette forbindelse til dit computer netværk direkte. Denne funktion alene kan afgøre valget om at vælge en farve laser printer til dit kontor. En blækprinter printer skal være netværket direkte via en computer og ikke til netværket, hvilket gør det dyrere at bruge i et netværks situation. Farve laserprintere og inkjet-printere har hver deres fordele og ulemper.

Når du har besluttet, hvilke funktioner der er de vigtigste vil du være i stand til at vælge den printer, der passer til din situation bedst. Vi anbefaler dog som altid, laser printeren – Selvom den kan være dyr i starten, kan din blækprinter ende med at være dyrere som tiden går – Især hvis du glemmer at printe, og du så en dag skal til det, hvor du finder ud af blækken er udtørret 😉

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Farve laser printer eller blækprinter (inkjet)? - 5 ting du skal overveje, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.